عنوان کامل پایان نامه : رضایت زناشویی زنان خوابگاه های دانشکده روان شناسی و علوم تربیتی
- جبران طرحواره
افراددر اینسبک ازطریق افکار، احساسو رفتارهای خودسعی میکنندبا طرحوارههای خود مبارزه کنند. آنها تلاش دارند با دوران کودکی خود متفاوت باشند؛ اگر در کودکی احساس حقارت میکردهاند، اکنون سعی میکنند خود را فردی کامل و بی نقص نشان دهند؛ اگر در کودکی وابسته و تحت کنترل دیگران بودهاند، اکنون سعی میکنند مستقل باشند و دیگران را تحت کنترل بگیرند؛ اگر با آنها بد رفتاری شده است اکنون با دیگران بد رفتاری میکنند؛ اگر مورد تنبیه واقع شدهاند، الان دیگران را تنبیه میکنند. آنها به هنگام مواجه با طرحوارههای خود به آن حمله میکنند. جبران طرحواره تلاش تقریبا مثبتی بر علیه طرحوارههای منفی است که به جای تغییر و بهبود طرحواره باعث تداوم طرحواره فرد میشوند.
در نظریه یانگ بین سبکهای مقابلهای تفاوت وجود دارد. پاسخهای مقابلهای،[۱] تمام پاسخهایی است که در خزانه رفتاری فرد وجود دارد. اما سبک مقابلهای مجموعهای ازپاسخهای مقابلهای هستندکه فردآنها رابه منظوراجتناب، تسلیمو جبران طرحوارهها استفاده میکند. بنابراین پاسخهای مقابلهای، راهبردهای رفتاری هستند که به وسیله سبکهای مقابلهای (اجتناب، تسلیم و جبران) خود را نشان میدهند. (جدول ۳-۲).
جدول (۳-۲): طرحوارههای ناکارآمد و سبکهای مقابلهای (یانگ و همکاران، ۲۰۰۳)
[۱] . coping responses
سوالات یا اهداف پایان نامه :
هدف کلی: هدف کلی اینتحقیق بررسی اثربخشی درمان براساس رویکرد طرحواره- محور بر افزایش رضایت زناشویی زنان است.
هدف کاربردی: بهرهگیری از راهبردهای درمانی رویکرد طرحواره- محور به منظور تغییر و اصلاح طرحوارههای ناکارآمد زنان متاهل و کمک به توانمندی آنان در ایجاد، حفظ و افزایش رضایتمندی در زندگی زناشویی.